Зміни до Конституції про вступ до НАТО і ЄС закриють спекуляції на цій темі — Фріз

Зміни до Конституції про вступ до НАТО і ЄС закриють спекуляції на цій темі — Фріз

Укрінформ
Внесення змін до Конституції, які б чітко закріпили незмінний європейський та євроатлантичний курс України, не дозволить політикам спекулювати на цій темі надалі, особливо напередодні виборів.

Таку думку висловила народний депутат від БПП, голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз під час презентації книжкового видання «NATO: український вибір», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З моєї точки зору, було дуже добре, якби було внесено зміни до Конституції, зокрема у преамбулу, так само як це зробили свого часу країни Балтії і закріпили у своїх Конституціях європейську та євроатлантичну інтеграцію, що не дозволило будь-яким іншим політичним змінам, бурхливостям, виборам змінити саме цей напрямок розвитку держави”, - сказала Фріз.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розповіла про очікування від наступного саміту НАТО

 Вона нагадала про те, що Президент України Петро Порошенко вже заявив про наміри ініціювати внесення змін до преамбули Основного закону, за якими стратегічною метою держави буде членство в Європейському союзі й НАТО. “Це дає шанси на те, що не дозволить будь-кому з кандидатів ані у парламент, ані у президенти розраховувати це питання розгорнути у якійсь іншій площині”, - сказала політик.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Порошенко заявив, що його команда вже готує необхідні поправки до Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-