Климпуш-Цинцадзе розповіла про очікування від наступного саміту НАТО

Климпуш-Цинцадзе розповіла про очікування від наступного саміту НАТО

Укрінформ
Україна очікує від наступного саміту НАТО, що відбудеться 11-12 липня у Брюсселі, чіткого політичного сигналу щодо підтримки країни та збереження політики «відчинених дверей». 

Про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе зі стратегічною радницею високого рівня, представницею Канади Джилл Сінклер, повідомляється на Урядовому порталі.

"Іванна Климпуш-Цинцадзе ... розповіла про очікування України від наступного саміту НАТО, що відбудеться 11-12 липня у Брюсселі: отримання чіткого політичного сигналу щодо підтримки НАТО України, збереження політики «відчинених дверей», подальшої практичної допомоги Україні через цільові трастові фонди НАТО для забезпечення потреб України в оборонно-безпековій сфері. Окремо було наголошено на тому, що українська сторона розраховує на запрошення приєднатися до Програми розширених можливостей НАТО, але чітко підкреслює, що це не може стати замінником отримання Плану дій щодо членства у Північноатлантичному альянсі", - йдеться у повідомленні. 

Климпуш-Цинцадзе також поінформувала Сінклер про новий запланований формат Річної національної програми Україна-НАТО на 2019 рік, підготовку якої вже розпочато.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе назвала фактори, що гальмують подальші зміни в Україні

У свою чергу Сінклер підкреслила, що стратегічні радники приділяють особливу увагу підготовці саміту НАТО у контексті участі в ньому України, а формування ключових сигналів країн-членів Альянсу щодо України є одним з головних завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-