Фріз презентувала книгу

Фріз презентувала книгу "NATO: український вибір"

Укрінформ
Народний депутат від БПП, голова Постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз презентувала книжкове видання "NATO: український вибір".

Захід відбувся у Києві в рамках реалізації проекту "Україна – Солідарність – НАТО", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що це (видання книги - ред.) стане першим кроком, який ми зробили у рамках інформаційної кампанії щодо діяльності НАТО", - сказала Фріз.

За її словами, згідно з результатами соціологічних досліджень, 36% громадян визнають, що недостатньо поінформовані про НАТО, 16% - не поінформовані зовсім.

"За рік, що минув, команда проекту "Україна – Солідарність – НАТО" провела серію регіональних семінарів щодо висвітлення засад та принципів діяльності НАТО, напрямків роботи, прийняття рішень в Альянсі. В ході них ми побачили, що навіть попри домінуючу підтримку вступу України в НАТО, є перелік постійних питань, на які люди шукають відповіді", - зазначила парламентарій.

Саме тому, пояснила Фріз, було прийнято рішення щодо необхідності створення цієї книжки.

Видання "NATO: український вибір" розраховане на широке коло читачів. Книга у форматі "питання-відповідь" може бути корисною для усіх тих громадян, які хочуть дізнатися більше про співпрацю України та Альянсу. "Цей принцип дає можливість читати її з будь-якого місця. Сьогодні через зростання обсягів інформації, дефіцит вільного часу та втому від академічних текстів - це найбільш гарантований метод донести великий обсяг важливої інформації до читача", - сказала народний депутат.

У книзі, яка складається із шести розділів, пояснюються причини створення НАТО, принцип колективної оборони НАТО. Є відповіді на запитання, чи є НАТО агресивним блоком і що таке стандарти НАТО.

Видання пояснює, чому Росія вважає НАТО ворогом та навіщо Україні Альянс.

У книзі можна знайти відповіді і на питання про те, чи можна вступити в НАТО з військовим конфліктом, скільки членських внесків буде сплачувати Україна як член НАТО.

Є інформація стосовно існування військ та баз Альянсу.

Всі розділи дають відповіді на 42 актуальних та вагомих питання, які є або найбільш складними, або викривленими так званими "міфами про НАТО", на яких і досі спекулюють російська пропаганда, що дозволяє за певних обставин впливати на формування позиції щодо Альянсу та української євроатлантичної інтеграції, сказала Фріз.

Читайте також: Шлях України в НАТО – стримуючий фактор для російської агресії

"Це відповіді на питання, що спираються на юридичну базу НАТО, історичні факти, заяви конкретних політиків країн-членів та керівників Альянсу, цифри та офіційні статистичні показники. Сподіваюся, що ознайомлення з інформацією, яка міститься в книзі, дасть можливість по-новому побачити НАТО, поза міфами та ворожою пропагандою", - наголосила Фріз.

Політик розраховує на те, що будуть внесені необхідні зміни в Конституцію України, які дозволять зробити курс на євроатлантичну інтеграцію України незмінним і не дозволять більше політикам спекулювати на цій темі.

Книга буде доступна для усіх в електронному вигляді на сайті проекту "Україна-Солідарність-НАТО", примірники видання можна отримати без перешкод, звернувшись до проекту, а також її буде передано в бібліотеки українських вишів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-