Представник ОБСЄ обурився

Представник ОБСЄ обурився "списком зрадників" від ГПУ

Укрінформ
В ОБСЄ обурені складеним прес-секретарем генпрокурора України Ларисою Сарган "списком зрадників", серед яких опинилися журналісти.

Про це представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір написав у листі українській владі, що розміщений на сайті організації.

"Публікація списку, що включає імена журналістів, звинувачення їх у зраді, є неприйнятною та небезпечною. Це може мати серйозні наслідки для безпеки журналістів", - написав Дезір.

Він наполегливо рекомендував владі втрутитися у цю справу і зупинити таку практику, особливо яка йде від державних чиновників, враховуючи чутливу та складну ситуацію в Україні на даний момент.

"Журналісти і ЗМІ мають бути у змозі відкрито та вільно висловлювати свою думку. Навішування ярликів на тих, хто критично налаштований, як на зрадників, ставить їх під великий ризик, і це є неприпустимим", - додав Дезір.

Читайте також: Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо "вбивства" Бабченка

Як повідомлялося, 30 травня після оголошення правоохоронними органами про те, що "смерть" журналіста Аркадія Бабченка була зрежисована у рамках спецоперації, прес-секретар генпрокурора Сарган розмістила на своїй сторінці у Facebook список людей, яких вона назвала зрадниками за їхню критику дій держави щодо безпеки журналістів та безкарності за злочини проти ЗМІ у країні. У списку, зокрема, журналістка Мирослава Гонгадзе та голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Фото: osce.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-