Гройсман назвав виклик тижня для влади

Гройсман назвав виклик тижня для влади

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що старт формуванню Вищого антикорупційного суду є основним викликом для всіх гілок влади на цьому тижні, бо без цього суду боротьба з корупцією не дасть результатів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Основний виклик для всіх гілок влади на цьому тижні – дати старт формуванню Вищого антикорупційного суду, який забезпечить суворі та справедливі вироки тим, хто заплямував себе корупційними діями”, - наголосив Гройсман.

На його переконання, успішних розслідувань без належних покарань недостатньо. Як заявив Гройсман, тільки створенням незалежного антикорупційного суду можна довести готовність влади викорінювати корупцію в країні та відновити довіру громадян і міжнародних партнерів.

“Зловживання на держпідприємствах, розкрадання бюджетних коштів, хабарі високопосадовцям та інші антикорупційні справи мають розглядатися швидко, а не роками "блукати" у судах”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Рада продовжить розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 березня ухвалила в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд. В ході підготовки документа до другого читання депутати внесли майже 2 тис. поправок до нього.

23 травня Рада розпочала розгляд поправок до законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Наразі депутатам залишилось розглянути 655 поправок із 1927. 

Ухвалення закону про Антикорупційний суд є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

У понеділок, 4 червня, Гройсман заявив про намір подати у відставку, якщо в Україні не створять Антикорупційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-