Правовий комітет у середу погодить позицію по раді міжнародних експертів - Герасимов

Правовий комітет у середу погодить позицію по раді міжнародних експертів - Герасимов

Укрінформ
Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя збереться в середу, аби остаточно погодити положення щодо громадської ради міжнародних експертів у законопроекті "Про Вищий Антикорупційний суд".

Про це в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заявив голова парламентської фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середу після того, як буде розглянуто більшість поправок до цього закону, швидше за все, відбудеться ще одне засідання профільного комітету, який і прийме рішення стосовно цього питання. І тоді всі фракції парламенту отримають у письмовому вигляді ці речі, проаналізують і приймуть рішення до ранку четверга", - так він прокоментував ситуацію щодо ухвалення рішення по громадській раді міжнародних експертів у законопроекті про Антикорупційний суд.

Читайте також: У Гройсмана підтвердили відставку в разі провалу голосування за антикорупційний суд

Герасимов додав, що наразі тривають консультації щодо компромісної формули по міжнародній раді експертів, але це "не є консультації стратегічних напрямків, це консультації, коли напрямок один і узгоджуються вже деталі".

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Читайте також: Антикорупційний комітет планує цього тижня заслухати кандидатів у аудитори НАБУ

До другого читання депутати внесли 1974 поправки до законопроекту про антикорупційний суд. Наразі парламент розглянув 1272 з них.

Очікується, що 7 червня, у четвер, нардепи проголосують за створення антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-