Фракція НФ виступає за якнайшвидше створення Антикорупційного суду

Фракція НФ виступає за якнайшвидше створення Антикорупційного суду

Укрінформ
Парламентська фракція "Народний фронт" виступає за якнайшвидше створення антикорупційного суду в Україні.

Про це заявив голова фракції Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради 4 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що його (Антикорупційного суду) створення - наступний етап впровадження безпрецедентної в історії України антикорупційної реформи. Ми переконані, що питання створення Антикорупційного суду - це питання економічної і політичної стабільності держави", - уточнив Бурбак.

За його словами, заява Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про відставку у випадку неухвалення закону про Антикорупційний суд є сигналом, що цей документ є надважливим для України і його необхідно ухвалити цього тижня.

Голова фракції "Народний фронт" впевнений, що упродовж цього пленарного тижня, з 5 по 8 червня, Рада зможе вийти на "продуктивне голосування" з цього приводу.

Читайте також: Гройсман обіцяє піти у відставку, якщо Рада "провалить" Антикорупційний суд

Як повідомлялося, Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

До другого читання депутати внесли 1974 поправки до законопроекту про антикорупційний суд. Наразі парламент розглянув 1072 з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-