Без зміни моделі адмінуправління не можемо говорити про євроінтеграцію - Саєнко

Без зміни моделі адмінуправління не можемо говорити про євроінтеграцію - Саєнко

Укрінформ
Система адміністративного управління в Україні має бути якісно змінена, і в цьому питанні європейські партнери висловлюють підтримку.

На цьому наголосив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко за підсумками стратегічної сесії "Реформа державного управління: спроможні міністерства", повідомляє Урядовий портал.

"Я щиро переконаний, що без зміни моделі адміністративного управління ми не можемо говорити про інтеграцію України до європейського співтовариства, про демократичну державу, де панує принцип верховенства права. Після отримання незалежності пострадянська система управління в Україні не була трансформована. Тому сьогодні ми говоримо не тільки про реформу державної служби, ми говоримо про необхідність конституційних змін, реформу децентралізації, системи органів управління", - сказав Саєнко.

За його словами, реформа державного управління складна, але відбувається вона швидко.

Як підкреслив керівник програм співробітництва ЄС в Україні Берендт де Гроот, був період, коли було помітне відставання, але зараз реформа набрала обертів.

Він висловив задоволення командою реформаторів і наголосив, що реформа йде не тому, що цього вимагає Європа, а тому, що сама Україна створила запит на нову модель управління.

Читайте також: Реформа допоможе знайти професіоналів для управління підприємствами - Кабмін

Як повідомляв Укрінформ, у рамках реформи у 10 пілотних міністерствах, Секретаріаті Кабінету міністрів та двох агентствах було створено 50 нових директоратів, що працюватимуть над формуванням політик, стратегічним плануванням та євроінтеграцією.

У вересні 2017 року до нових директоратів було розпочато відкриті конкурси за новою конкурсною процедурою. Перші фахівці з питань реформ вже обрані та розпочали роботу.

Міністерства продовжують формувати команди лідерів змін. Усі вакансії розміщуються на сучасному порталі career.gov.ua.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-