Букіккіо просить Громадську раду доброчесності зняти бойкот кваліфікації суддів

Букіккіо просить Громадську раду доброчесності зняти бойкот кваліфікації суддів

Укрінформ
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликає Громадську раду доброчесності відновити участь у кваліфікаційному оцінюванні суддів України, яке зараз проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів.

Про це він сказав у п'ятницю під час конференції "Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки", що відбувається з нагоди другої річниці судової реформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я б хотів, щоб ГРД перестала бойкотувати кваліфікаційне оцінювання суддів. Я б просив вас відновити співпрацю з ВККСУ", - підкреслив Букіккіо.

Він зазначив, що знає, що ГРД вийшла з оцінювання внаслідок окремих рішень Комісії. Але, на його думку, цього не варто було робити. "Я не є прихильником бойкотування. У будь-якому випадку можна дійти до компромісу та згоди", - додав голова Венеціанської комісії.

Читайте також: Президент Венеціанської комісії: Новий Верховний суд стане першим чесним в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Громадська рада доброчесності 25 березня заявила про припинення участі у процесі кваліфікаційного оцінювання суддів. Причиною такого рішення стали зміни в регламент Вищої кваліфікаційної комісії суддів, що стосуються висновків Громадської ради. Зокрема, ВККС визначила, що висновки ГРД мають бути підписані всіма членами ради, а також можуть бути подані у ВККС за 10 днів до співбесіди з відповідними суддями. За словами членів ГРД, це ускладнює їхню роботу, оскільки в день проводять співбесіди із 150-200 суддями, а деякі члени ради перебувають у різних містах.

Ще одна поправка, внесена в регламент ВККС, визначає, що інформація від ГРД повинна містити посилання на достовірні та надійні джерела. У протилежному випадку ВККС залишила за собою право вважати її анонімною та не брати до уваги.

Пізніше у посольстві США заявили, що спільна робота Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Громадської ради доброчесності є обов'язковою умовою успішної судової реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-