Комітет виборців назвав

Комітет виборців назвав "злісних прогульників" у Раді

Інфографіка
Укрінформ
Серед фракцій і депутатських груп Верховної Ради найнижчі показники відвідування пленарних засідань у травні мають "Воля народу" та "Відродження".

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України". 

"За даними письмової реєстрації, в середньому на засіданнях була відсутня з невідомих причин третина депутатів цих груп: 36% депутатів "Волі народу" та 34% - "Відродження", - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними офіційного порталу ВР, до складу групи "Воля народу" входить 19 депутатів, а до групи "Партія "Відродження" - 24 депутати. 

Водночас у КВУ акцентують, що загалом лише 162 народних депутати відвідали всі пленарні засідання Верховної Ради минулого місяця.

"Жодного разу не були зареєстровані в залі ВР 11 депутатів: Андрій Білецький, Дмитро Ярош, Євгеній Мураєв, Сергій Мельничук (всі позафракційні), Денис Дзензерський (НФ), Петро Сабашук (БПП). Традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін ("Опозиційний блок"), Олександр Онищенко та Сергій Клюєв (позафракційні). Не відвідував ВР також В'ячеслав Константіновський, який написав заяву про складання депутатських повноважень, і Надія Савченко, яку утримують під вартою", - уточнюють в КВУ.

Також низькі показники в "Опозиційного блоку": з невідомих причин засідання пропустили 28% депутатів фракції.

Щодо інших політичних сил показники є вищими. Так, зазначають у КВУ, з невідомих причин в середньому були відсутні 17% депутатів БПП, по 16% депутатів "Батьківщини" та "Народного фронту", 13% - Радикальної партії Олега Ляшка.

Найбільше депутатів пропустили роботу в п'ятницю 25 травня - відсутні без поважних причин 127 осіб.

Станом на 1 червня 2018 року у Верховній Раді VIII скликання налічується 423 народних депутатів.

Читайте також: КВУ назвав керівників фракцій, які "не встигали" натиснути кнопку в травні

Як повідомляв Укрінформ, лідери трьох фракцій Верховної Ради - ВО "Батьківщина", "Опозиційного блоку" та Радикальної партії Олега Ляшка - пропустили у травні більше половини голосувань. Водночас 15 народних депутатів не проголосували в травні жодного разу, а 71 - пропустили 90% голосувань Ради, що є найгіршим показником з початку року.

Протягом травня депутати працювали два тижні у пленарному режимі. Загалом за місяць проведено 12 пленарних засідань ВР, під час яких відбулося 462 голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-