Гройсман озвучив

Гройсман озвучив "дитячі критерії" для влади

Фото
Укрінформ
Досконалість роботи влади вимірюється рівнем розвитку середовища, в якому проживають діти. Якщо у дітей будуть сформовані хороші умови зростання, освіти, охорони здоров’я – то й батьки та люди похилого віку автоматично отримають такі ж якісні умови життя.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час Міжнародної конференції громад, дружніх до дітей, повідомляє Урядовий портал.

«Діти - найвищий рівень досконалості влади. Якщо на рівні громад будуть створені належні умови для дітей, то й люди похилого віку будуть однозначно жити в якісних умовах», - сказав  Гройсман.

Він наголосив, що в Україні ініціатива UNICEF працює не перший рік, і у нас вже є міста, сертифіковані за критеріями ставлення до розвитку дитинства. 

Прем’єр-міністр також нагадав про ухвалені днями рішення уряду щодо підтримки матерів, які працюють, і додаткової допомоги держави при народженні. «Питання сімейних цінностей та розвитку дитини – надзвичайно важливе. Головним показником соціального і економічного розвитку нашої держави буде ріст народжуваності», - наголосив він.

Читайте також: Гройсман: Збільшення народжуваності - це державна політика

У березні Україна офіційно приєдналась до започаткованої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) всесвітньої ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». Відповідний Меморандум був підписаний в Києві між урядом України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та партнерами ініціативи. 

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» передбачає захист 5 базових прав дитини, включаючи право на освіту та охорону здоров’я. Громади, які вестимуть активну роботу в напрямку захисту прав дітей та молоді, отримуватимуть спеціальний статус, який дозволить громаді більш тісно працювати з іншими громадами, як всередині України, так і за її межами, залучати інвестиції, передусім, у соціальні проекти.

Фото: Мусієнко Владислав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-