Місія ООН має стати першим кроком до миру на Донбасі - Президент

Місія ООН має стати першим кроком до миру на Донбасі - Президент

Укрінформ
Рішення Ради Безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії має стати першим кроком на шляху до миру на сході України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на святі останнього дзвоника в Ямницькому ліцеї на Івано-Франківщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перший крок до миру є рішення Ради Безпеки ООН щодо запровадження миротворчого контингенту, який має бути розгорнутий на сході нашої держави”, - зазначив глава держави.

За його словами, як тільки на Донбас прийдуть миротворці з усього світу, російські окупаційні війська підуть геть з України.

“І далі нам не треба ніякої допомоги. Ми всередині України дуже швидко порозуміємося, якби тільки не було держави-агресора. Я відкидаю дві крайнощі на шляху до миру (будь-які інші пропозиції прийнятні). Це - крайнощі щодо ура-патріотичної ідеї авантюрного військового наступу, який потребуватиме життів мільйонів українських героїв. І друга крайність — капітуляція, мир на російських умовах, коли ми маємо "подарувати" українську землю”, - наголосив Порошенко.

Читайте також: Маас хоче особисто оцінити ситуацію на Донбасі

Він нагадав, що наразі у Нью-Йорку на засіданні Радбезу ООН перебуває міністр закордонних справ Павло Клімкін, і Україна робить усе можливе, щоб рішення про миротворчу місію було прийняте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-