Міятович закликає покарати виконавців та організаторів убивства Бабченка

Міятович закликає покарати виконавців та організаторів убивства Бабченка

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала покарати не лише виконавців, а й організаторів вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Я приголомшена та глибоко засмучена вбивством вчора в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Мої думки з його родиною, друзями та колегами, яким я висловлюю свої глибокі співчуття», - написала Міятович.

Вона заявила, що «як член Ради Європи», українська влада має юридичне зобов'язання провести ефективне розслідування вбивства та покарати злочинців. “Я закликаю їх зробити це швидко і не шкодувати зусиль, щоб намагатися визначити і покарати не тільки виконавців, але й організаторів», - вказала комісар РЄ з прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили ввечері 29 травня в Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрілили в спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства в поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Читайте також: Берлін шокований убивством Бабченка і вимагає невідкладного розслідування

Бабченко під час Революції гідності підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував в зоні бойових дій.

За опозиційні погляди журналіста неодноразово переслідували в Росії. У 2017 році Бабченко через погрози і небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку жив у Празі, згодом в Києві, де став ведучим програми «Prime: Бабченко» на кримськотатарському телеканалі ATR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-