Денісова вважає вбивство Бабченка викликом для України

Денісова вважає вбивство Бабченка викликом для України

Укрінформ
Вбивство журналіста Аркадія Бабченка є викликом для всієї правоохоронної системи та громадянського суспільства.

Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, повідомляє прес-служба офісу омбудсмена.

"Суспільство чекає ефективних дій від влади щодо розслідування вбивства Аркадія Бабченко та інших резонансних справ щодо порушення прав журналістів. Це виклик як для всієї правоохоронної системи, так і для громадянського суспільства. Сьогодні ми маємо довести, що наша держава зможе вистояти у боротьбі за свободу слова. Світла пам’ять справді вольовому та неупередженому журналісту Аркадію Бабченко та мої співчуття його родині", - цитує омбудсмена прес-служба.

Читайте також: Поліція сказала, коли проведуть експертизи у справі про вбивство Бабченка

Денісова наголосила, що "вбивство Аркадія Бабченко – це черговий випадок зухвалої розправи над журналістами". 

На думку Денісової, ефективна система безпеки, яка б гарантувала захист прав журналістів під час виконання ними професійних обов’язків, має бути створена на державному рівні. 

Також у омбудсмена повідомили, що Денісова триматиме на особистому контролі розслідування справи вбивства Бабченка.

Як повідомлялося, російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Бабченко народився в Москві 18 березня 1977 року, здобув освіту юриста-міжнародника. Однак відомим став, насамперед, як журналіст. Працював військовим кореспондентом у “Московському комсомольці”, “Новій газеті”, потім на якийсь час перейшов на телебачення.

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

За свої опозиційні погляди журналіста неодноразово переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми «Prime: Бабченко» на кримськотатарському телеканалі ATR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-