Македонські політики підтримують територіальну цілісність України - Геращенко

Македонські політики підтримують територіальну цілісність України - Геращенко

Укрінформ
Македонські політики запевнили українських колег у неухильній підтримці територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

«Разом з колегою Андрієм Шеньковичем, який очолює міжпарламентську групу дружби з Собранієм Македонії, зустрілися з македонськими колегами, які зараз з візитом у Києві... Обговорили співпрацю і координацію в міжпарламентських асамблеях і організаціях, зокрема й протидію гібридним викликам. Розповіла про загострення безпекової і гуманітарної ситуації на фронті, про зусилля по звільненню заручників. Закликала македонських парламентаріїв на всіх міжнародних майданчиках підтримати вимогу України до РФ щодо звільнення українських заручників і політв'язнів. В свою чергу, македонські політики запевнили в неухильній підтримці територіальної цілісності і суверенітету України», - зазначила перший віце-спікер.

Серед питань, які були оговорені з македонськими політиками, вона акцентує на активізації міжпарламентського діалогу і торгівельно-економічних відносин, євроатлантичні прагнення двох країн.

Водночас Геращенко уточнила, що поінформувала іноземних колег про плани Верховної Ради на нинішню сесію.

«Зокрема, ми плануємо в перші дні червня прийняти закон про Антикорупційний суд і потім про Національну безпеку», - зазначила перший заступник голови ВР.

Читайте також: Переговори про назву Македонії добігають кінця

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному тижні, що розпочнеться 5 червня, Рада продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту № 7440 «Про Вищий антикорупційний суд» та має намір ухвалити його в цілому.

Упродовж пленарного четверга, 24 травня, депутати розглянули 1272 поправки із 1927, які надійшли до законопроекту.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-