Порошенко: Участь у миротворчих місіях дає Україні право розраховувати на допомогу ООН

Порошенко: Участь у миротворчих місіях дає Україні право розраховувати на допомогу ООН

Укрінформ
Вагомий внесок українців у підтримання миру та безпеки у світі дає Україні моральне право розраховувати на адекватну допомогу ООН у протистоянні російській агресії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у Зверненні з нагоди Міжнародного дня учасників операцій ООН з підтримання міжнародного миру та безпеки, опублікованому на сайті Глави держави.

“Вагомий внесок України y підтримання міжнародного миру та безпеки надає нам моральне право розраховувати на потенціал і адекватну допомогу ООН у важкі часи, коли наша держава протистоїть віроломній зовнішній агресії”, - підкреслив Порошенко.

За його словами, розгортання на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Донбасу багатонаціональної операції під егідою ООН може стати важливим елементом врегулювання, метою якого є повернення миру на багатостраждальну українську землю та відновлення її територіальної цілісності й суверенітету у міжнародно визнаних кордонах.

Водночас він нагадав, що Україна з перших років незалежності стала невід’ємною складовою непересічних зусиль ООН у боротьбі за ідеали міжнародного миру та безпеки.

Глава держави наголосив, що своїм професіоналізмом і мужністю військовослужбовці Збройних Сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України здобули визнання і пошану у багатьох країнах світу.

Читайте також: Миротворча місія ООН має бути розміщена по всій зоні конфлікту - Гройсман

Президент зауважив, що більше 30 українських військовослужбовців віддали своє життя, виконуючи миротворчу місію та захищаючи цілі і принципи ООН.

Він також запевнив, що Україна й надалі залишатиметься надійним партнером ООН у реалізації благородної місії з підтримання міжнародного миру та безпеки.

29 травня відзначається Міжнародний день миротворців, проголошений рішенням Генеральної Асамблеї ООН у 2002 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-