Фріз: Є приклади передачі нової російської зброї Талібану

Фріз: Є приклади передачі нової російської зброї Талібану

Укрінформ
Україна на Парламентській асамблеї НАТО у Варшаві запропонувала, окрім Пакистану, включити й Росію до розширеного переліку держав, від яких вимагається припинити підтримку угруповання Талібан.

Таку пропозицію під час представлення німецьким депутатом Вольфганом Хеллміхом проекту спеціального рапорту “Афганістан: ланка локальної і регіональної безпеки” озвучила голова постійної делегації України в ПА НАТО Ірина Фріз, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У травні 2017 року ми передавали НАТО інформацію про контакти Талібану і Росії, зокрема представників Генштабу Росії з лідерами Талібану на півночі Вазиристану (провінція Пакистану на кордоні з Афганістаном — ред.). Є приклади передачі нової російської зброї Талібану. Чи можна було б розширити 74 пункт доповіді, який не лише включав би Пакистан, але й Росію, і закликати Росію припинити це робити?”, - зазначила Фріз.

Читайте також: ПА НАТО усвідомлює загрози з боку Росії - Фріз

Відповідаючи на питання, доповідач по цьому рапорту Хеллміх погодився з пропозицією України, підтвердивши, що існує інформація про таку активність Росії в Афганістані.

“Ми маємо краще дізнатися про те, що робить Росія в цій країні і припинити будь-які відносини, що перешкоджають місії НАТО в цій країні”, - констатував доповідач.

Весняна сесія ПА НАТО триватиме у Варшаві до 28 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-