Таллінн: висновки щодо MH17 підтверджують агресію Росії проти України

Таллінн: висновки щодо MH17 підтверджують агресію Росії проти України

Укрінформ
Естонія вважає оприлюднений у четвер рапорт про розслідування щодо збитого над Східною Україною малайзійського авіалайнера чітким доказом причетності Росії.

Про це заявив глава МЗС Свен Міксер, повідомляє Postimees.

"Рапорт безумовно є вкрай чітким доказом того, що російські збройні сили безпосередньо пов'язані з пострілом, який збив рейс MH17, що вони до цього часу заперечували, - сказав Міксер BNS у п'ятницю. - Це означає, що російська влада має співпрацювати - що вони до цього часу не робили, щоб винних змогли притягнути до відповідальності", - додав міністр.

"Це знову підтверджує безпосередню участь Росії в українському конфлікті. Я впевнений, що це також дуже вагомий доказ того, якою мірою російські збройні сили безпосередньо пов'язані з тим, що відбувається на сході України", - сказав Міксер, коментуючи складений у Нідерландах рапорт.

Міксер також дав високу оцінку заяві верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні, яка у п'ятницю закликала Росію до визнання своєї відповідальності. "Верховний представник (ЄС із закордонних справ і політики безпеки) виступила з вкрай чіткою і конкретною заявою, з цими принципами можна тільки погодитися", - сказав він.

Ця тема також обговорюватиметься на наступній у понеділок у Брюсселі зустрічі глав МЗС ЄС, зазначив Міксер.

Читайте також: Настав час для Росії визнати свою роль у знищенні MH17 - Держдеп

Рейс MH17 малайзійської державної авіакомпанії Malaysia Airlines було збито 17 липня 2014 року по шляху з Амстердама в Куала-Лумпур над Східною Україною. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту, в тому числі 196 громадян Нідерландів. В цілому в літаку були громадяни 17 країн.

Группа, що розслідувала цей випадок, повідомила у четвер, що "ракета БУК-ТЕЛАР, що збила MH17, належала розташованій в Курську в Росії 53-й протиповітряній ракетній бригаді". Нідерланди і Австрія, чиїх громадян у літаку було найбільше, заявили в п'ятницю, що вважають Росію відповідальною за загибель MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-