Раді пропонують забирати у депутатів держнагороди за порушення етики

Раді пропонують забирати у депутатів держнагороди за порушення етики

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо уточнення порядку позбавлення державних нагород, ухвалення якого сприятиме дотриманню народними депутатами України норм депутатської етики.

Авторами законодавчої ініціативи виступили семеро народних депутатів, зокрема Тетяна Ричкова, Сергій Каплін і Євген Рибчинський, йдеться на сайті парламенту.

"Зазначений законопроект спрямований на захист міжнародного іміджу України та забезпечення дотримання народними депутатами України норм депутатської етики", - йдеться у пояснювальній записці.

У законопроекті №8393 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку позбавлення державних нагород" пропонується надати Верховній Раді право ініціювати позбавлення державних нагород народного депутата України, якому присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», за недотримання депутатської етики, зокрема, за дії, заяви та вчинки, що компрометують Верховну Раду України та державу.

Читайте також: Реві внесли припис про порушення закону щодо етичної поведінки

Водночас передбачається, що у випадку ухвалення Радою відповідного рішення нардеп може бути позбавлений державних нагород.

Загалом, автори проекту пропонують внести зміни до двох чинних законів - «Про статус народного депутата України» та «Про державні нагороди України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-