Ягланд високо оцінив зрушення в судовій системі України

Ягланд високо оцінив зрушення в судовій системі України

Доповідь
Укрінформ
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд високо оцінив перший відкритий та публічний конкурс на посади суддів Верховного суду, який у 2017 році провела Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС).

Про це йдеться у його п’ятій щорічній доповіді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 У доповіді зроблено аналіз основних тенденцій розвитку верховенства права у країнах-членах Ради Європи, до яких входить і Україна.

Зокрема Ягланд високо оцінив процедуру конкурсу на посади суддів Верховного суду, який проводила ВККСУ в період із 7 листопада 2016 року по 27 липня 2017 року.

"Після успішного завершення ретельної процедури добору кандидатів з найвищим рівнем професійної компетенції та особистої доброчесності внаслідок внесення змін до Конституції та інших нормативно-правових актів у 2016 році, до Верховного суду України було призначено повністю новий склад суддів", - сказано у доповіді.

Генеральний секретар Ради Європи зазначив, що "ці позитивні зрушення є прикладом того, яких змін можна досягти, якщо на це є необхідна політична воля, а також того, яку роль відіграє Суд як фасилітатор структурних змін".

Читайте також: ВККС пояснила, чому судді провалюють "кваліфікацію"

За аналогічною процедурою ВККСУ проводить кваліфікаційне оцінювання всіх суддів України на відповідність займаній посаді. Наразі завершується оцінювання першої тисячі суддів, з яких близько 10% не підтвердили відповідність займаній посаді. Ще 28% від загальної кількості суддів звільнились до початку процедури оцінювання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-