Антикорупційний суд: Рада встигла розглянути більше тисячі поправок

Антикорупційний суд: Рада встигла розглянути більше тисячі поправок

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом дня ми пройшли більше тисячі поправок (до законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд - ред.). Це не багато і не мало, але нам треба просто собі з'ясувати, коли ми зможемо вийти на голосування. Наступного тижня це має статися в будь-якому випадку, але ми маємо собі визнати, чи у вівторок після обіду чи в четвер зранку. Ми проаналізуємо з головою комітету, яка динаміка і як далі буде йти. Я думаю, що це може бути і четвер зранку, коли буде повна мобілізація. І шановні колеги, час для роботи вичерпано - вечірнє засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав спікер.

Парубій додав, що чекає депутатів у п'ятницю о 10:00 для продовження роботи.

Упродовж пленарного четверга, 24 травня, депутати продовжували розгляд президентського законопроекту № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд", до якого було подано загалом 1927 поправок. Станом на 18:00 парламентарії розглянули 1272 поправки.

Завершити розгляд законопроекту та вийти на рішення щодо його ухвалення Рада планує на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 5 червня.

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій виключає можливість третього читання

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці ранкового пленарного засідання Парубій констатував, що Рада не встигне завершити у четвер, 24 травня, розгляд у другому читанні законопроекту "Про Вищий антикорупційних суд" і ухвалити рішення щодо нього.

Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко наголошувала, що час розгляду законопроекту залежатиме від узгодження з МВФ та фракціями деяких положень законопроекту, зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатів у судді. За її словами, у разі постатейного розгляду парламент зможе вийти на ухвалення законопроекту на наступному пленарному тижні. 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про Антикорупційний суд 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-