Рубан програв апеляцію і залишився за гратами

Рубан програв апеляцію і залишився за гратами

Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, підозрюваного в підготовці терактів. 

Про це інформує прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 4 травня 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу, подану в інтересах підозрюваного Рубана В.В., – без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося,відповідно до рішення Шевченківського райсуду Києва, Рубан перебуватиме під вартою до 2 липня без можливості внесення застави.

Читайте також: Чи обмінювати Рубана на заручників Кремля?

Рубан був затриманий 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду "Майорськ" під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж 2 місяців без права внесення застави. 4 травня суд продовжив арешт Рубана ще на два місяці.

Рубан підозрюється у змові з метою захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу), готуванні до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109).

Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприянні терористичній організації ДНР (ч.1 ст. 258-3) та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

За даними слідства, разом із Рубаном теракти в Україні готувала і народний депутат Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-