Вибори до парламенту: в Сумській міськраді назвали “плюси” відкритих списків

Вибори до парламенту: в Сумській міськраді назвали “плюси” відкритих списків

Укрінформ
Сумська міська рада звернулась до вищого керівництва держави та народних депутатів України щодо розгляду у другому читанні та прийняття в цілому проекту Виборчого кодексу, що запроваджує пропорційну виборчу систему з відкритими списками.

 Відповідне рішення на черговій сесії представницького органу  підтримали більшістю у 28 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українській державі критично важливо негайно провести виборчу реформу, запровадивши на парламентських виборах пропорційну систему виборів з відкритими списками. Ця система дозволяє, з одного боку, зберегти принцип політичної структуризації суспільства завдяки участі політичних партій, але водночас гарантує наявність тіснішого зв’язку народного депутата з виборцями певного округу. Окрім того, за цією виборчою системою громадяни обиратимуть не лише партію, а й матимуть змогу впливати на розташування кандидатів в ієрархії виборчого списку цієї партії. У цьому і полягає принцип „відкриття” партійних списків”, – йдеться в документі.

 Приймаючи таке рішення, депутати міськради  взяли до уваги всеукраїнську акцію „Ні! Виборам за законом Януковича”, що відбувалась минулого тижня й до якої долучилась більшість представників депутатських фракцій Сумської міської ради. Головною вимогою акції було обрання нової Верховної Ради за пропорційною системою з відкритими списками.

 Депутати міської ради переконані, що у результаті впровадження Виборчого кодексу Україна нарешті отримає шанс сформувати достойну політичну еліту та структуровану партійну систему замість олігархічних партій, партій-одноденок та іменних проектів під вибори. А громадяни України зможуть отримати більший вплив як на формування влади, так і на стан справ в країні.

Читайте також: Рішення Ради щодо оновлення ЦВК має бути не пізніше липня - Парубій

 Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-