МН17: Порошенко сподівається, що винні скоро постануть перед судом у Нідерландах

МН17: Порошенко сподівається, що винні скоро постануть перед судом у Нідерландах

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розраховує, що найближчим часом прокуратура Нідерландів зможе представити в суд обвинувачення проти причетних до збиття літака рейсу Малайзійських авіаліній МН17 осіб.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів за сприяння партнерських служб з низки інших країн вдалося встановити «прописку» Бука-вбивці: 53-я Курська зенітно-ракетну бригада Збройних сил РФ. Є усі підстави сподіватися, що вже найближчим часом Прокуратура Нідерландів зможе представити в суд обвинувачення проти причетних до збиття літака осіб”, - зазначив Порошенко.

Водночас він запевнив, що Україна, у свою чергу, зробить усе можливе, аби дії РФ як держави, що підтримує тероризм, отримали належну оцінку у Міжнародному суді ООН в рамках розгляду ініційованої на початку минулого року справи.

“Зло буде покарано, а справедливість відновлена”, - переконаний Президент.

Читайте також: Міжнародні слідчі показали ракету, що збила MH17

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. 

У вересні 2016 року JIT оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК 9M38, запущеною із контрольованої бойовиками території. 

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

У четвер, 24 травня,  голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен проінформував, що MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом (ЗРК) “Бук”, який належить збройним силам Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-