Антикорупційний суд: Сюмар сумнівається, що у четвер ВР встигне завершити розгляд

Антикорупційний суд: Сюмар сумнівається, що у четвер ВР встигне завершити розгляд

Укрінформ
Вікторія Сюмар сумнівається, що до кінця дня у четвер Рада встигне повністю розглянути у другому читанні президентський законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" і ухвалити його.

Про це голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" сказала журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не дуже оптимістична з цього приводу, що за один день нам вдасться дійти компромісу у всіх надскладних завданнях і запитаннях", - зазначила Сюмар.

При цьому початок розгляду законопроекту у другому читанні 23 травня вона назвала "примусовим пришвидшенням процесу", до якого вдався голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Учора почався розгляд цього питання (президентського законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" у другому читанні - ред.). Оскільки справді є певні позиції, які не були погоджені, я так думаю, що спікер зробив таку спробу примусового пришвидшення процесу, почавши цей розгляд. Тому сьогоднішній день, скоріше за все, буде у консультаціях...", - додала народний депутат.

Водночас Сюмар не виключає, що у разі неухвалення закону та нестворення антикорупційного суду, що є головною вимогою Міжнародного валютного фонду в цьому контексті, в Україні може статися дефолт.

"Ця тема вже давно на порядку денному, від неї залежить не тільки імідж влади, а дуже практичні речі - такі, як економіка країни, тому що це (створення антикорупційного суду - ред.) є вимогою для отримання кредиту Міжнародного валютного фонду. Без цього кредиту ми можемо вийти на ситуацію дефолту та значно вищий курс гривні відносно іноземних валют, ніж він є станом на зараз. Тому ця вимога є обов'язковою до виконання і ці ключові позиції треба погодити", - уточнила вона.

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер продовжує розгляд у другому читанні президентського законопроекту №7440 "Про Вищий Антикорупційний суд" та планує розглянути призначення суддів Конституційного суду за своєю квотою.

Читайте також: Рада розглянула чверть поправок щодо Антикорупційного суду і пішла на перерву

У середу депутати розпочали розгляд у другому читанні законопроекту №7440 про Антикорупційних суд, розглянувши більше 200 із 1927 поправок.

Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко наголошувала, що час розгляду законопроекту залежатиме від узгодження з МВФ та фракціями деяких положень законопроекту, зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатів у судді. За її словами, у разі постатейного розгляду парламент зможе вийти на ухвалення законопроекту на наступному пленарному тижні. Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на ухвалення законопроекту у четвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-