Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання.

У залі зареєструвалося 353 депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада продовжить у четвер розгляд у другому читанні президентського законопроекту №7440 «Про Вищий Антикорупційний суд» та планує розглянути призначення суддів Конституційного суду за своєю квотою.

У середу депутати розпочали розгляд у другому читанні законопроекту №7440 про Антикорупційних суд, розглянувши більше 200 із 1927 поправок.

Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко наголошувала, що час розгляду законопроекту залежатиме від узгодження з МВФ та фракціями деяких положень законопроекту, зокрема щодо процедури подолання вето громадської ради міжнародних експертів на кандидатів у судді. За її словами, в разі постатейного розгляду парламент зможе вийти на ухвалення законопроекту на наступному пленарному тижні. Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається на ухвалення законопроекту у четвер.

Читайте також: Антикорупційний суд: депутатам лишилося понад 1700 поправок

Станом на середу, 23 травня, консультації з МВФ були безрезультатними. Ухвалення закону є однією з умов надання Україні чергового траншу МВФ.

21 травня Комітет з питань правової політики та правосуддя погодив текст законопроекту до другого читання без ряду положень, що ще не були узгоджені з МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-