Геращенко обурена фейком про

Геращенко обурена фейком про "платну зустріч" Трампа з Порошенком

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко розкритикувала стандарти роботи київського офісу телерадіокомпанії BBC і назвала фейком її інформацію про зустріч президентів США та України Дональда Трампа й Петра Порошенка за гроші. 

Про це вона написала у Facebook

"Про "стандарти ВВС". Днями на одному дипломатичному прийомі до мене підійшла панянка, сказала що вона представляє київський офіс ВВС й запитала: "Так а ви ще займаєтеся обмінами полонених?". Здивувалася такій "обізнаності" цієї пані (вона, до речі, сказала, що обіймає керівні посади в київському офісі), й підтвердила, що я, як представник в гуманітарній групі, багато часу присвячую питанням звільнення заручників. Вона задала наступне запитання: "Так а коли там наступний обмін?". "Ми вас поінформуємо, коли будуть новини", - відповіла я, але "рівень" запитань мене відверто здивував", - зазначила Геращенко.

Геращенко також додала, що вчорашній фейк про першу зустріч президентів України і США її "просто обурив". 

"У червні 2017 року відбулася продуктивна і повноцінна зустріч, під час якої сторони обговорили низку запитань, в тому числі питання економіки, двосторонніх відносин, Донбасу, безпеки, заручників (хоч ця тема більш докладніше обговорювалася на зустрічі з віце-президентом Пенсом). І перша телефонна розмова президентів, яка відбулася відразу після інавгурації Трампа, і перша зустріч минулого червня, і наступні зустрічі організовувалися виключно через дипломатичні шляхи і контакти, завдяки великій роботі нашого посольства в США, професійності Валерія Чалого, нашого ключового лобіста в США, наполегливості нашого міністра закордонних справ Павла Клімкіна і зовнішньополітичного радника президента Костянтина Єлісєєва", - зазначила вона.

За словами Геращенко, візит президента Порошенка до Вашингтона минулого червня був дуже вдалим, і один з результатів візиту - це Javelin, які вже в Україні. Тоді й про них говорили у Білому домі, і в Пентагоні. "Можливо, досить запускати брудні фейки й принижувати двосторонні відносини України і США, й діалог на найвищому рівні? Й дуже хочеться справжніх стандартів в медіа", - зазначила вона.

Читайте також: У Трампа вірять Коену, який заперечує "зустріч за гроші" президентів США і України

Як повідомляв Укрінформ, в Адміністрації Президента України назвали фейком інформацію ВВС про нібито організацію за гроші зустрічі президентів України і США у червні 2017 року та вимагають її спростування. 

Раніше деякі ЗМІ опублікували інформацію з посиланням на розслідування BBC, підготовлене журналістами в Україні та в США, про те, що особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен нібито отримав таємний платіж у розмірі 400 тисяч або 600 тисяч доларів за організацію першої зустрічі між Петром Порошенком та Дональдом Трампом у червні минулого року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-