Парубій подякував президенту Естонії за підтримку України

Парубій подякував президенту Естонії за підтримку України

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій подякував президенту Естонії Керсті Кальюлайд за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це повідомляється на сайті ВР.

“Ми дуже вдячні за надану Естонією гуманітарну, фінансову та технічну допомогу, за лікування українських військовослужбовців», - наголосив Парубій.

Читайте також: Товарообіг між Естонією та Україною зріс майже на 30% - Порошенко

Він поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі і зазначив, що вона «залишається вкрай напруженою, і це вимагає консолідованих дій».

Також Парубій повідомив про хід реформ і позитивних перетворень, які відбуваються в Україні на фоні воєнних дій на Донбасі. Він поінформував про роботу Ради над важливими законопроектами: про нацбезпеку і оборону, про створення Антикорупційного суду в Україні, про виборче законодавство.

Читайте також: Естонія підтримує політику відкритих дверей для України щодо ЄС та НАТО - Президент

У свою чергу Кальюлайд заявила, що «Естонія була і є найбільшим симпатиком України». Кальюлайд підкреслила, що «Україні треба поквапитися і найперше – опікуватися реформами». При цьому вона зазначила, що «із захопленням сприймає здобутки України, які їй доводиться творити в умовах війни».

Сторони заявили про готовність «робити усе для зміцнення зв’язків, подолання проявів гібридної війни, зокрема в економіці, енергетиці, інформаційній сфері».

Читайте також: Президент Естонії відвідає звільнену від росіян частину Донбасу

Голова Верховної Ради України підкреслив налаштованість української сторони на продовження активного діалогу з Естонією з усіх питань, які становлять взаємний інтерес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-