Порошенко подякував Естонії за внесок у роботу ОБСЄ на Донбасі

Порошенко подякував Естонії за внесок у роботу ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Співпраця України та Естонії у сфері безпеки є надзвичайно ефективною, а обмін досвідом у галузі кібербезпеки дуже корисний для обох країн. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з Президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд у Києві, 22 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Мені дуже приємно відзначити, що співпраця (України та Естонії. - Ред.) у безпековій сфері є надзвичайно ефективною. Ми маємо естонських інструкторів, ми маємо ефективну співпрацю в оборонно-технічній сфері, ми дуже цінуємо рішучі дії (Естонії - ред,)  по зміцненню обороноздатності нашої держави", - сказав Порошенко.

Він окремо відзначив внесок Естонії у діяльність  Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. 

"Тверда і принципова позиція, об'єктивна інформація, яка іде від спостерігачів Спеціальної моніторингової місії, дає всьому світу можливість мати об'єктивну інформацію, щоб чітко і принципово визначити відповідальність російської сторони за брутальне порушення Мінських угод, зокрема, безпекового компонента, за порушення режиму припинення вогню і режиму відведення військ і перешкоджання початку політичного процесу", - акцентував Порошенко. 

Глава держави також подякував Естонії за дуже ефективну співпрацю в рамках трастового фонду НАТО з кібербезпеки. 

Читайте також: Миротворці для Донбасу: Порошенко подякував президенту Естонії за підтримку

"Ми домовилися розширити нашу співпрацю. Обмін досвідом у цій надзвичайно важливій галузі є надзвичайно корисним для обох країн", - підкреслив Президент України. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд перебуває в Україні з офіційним візитом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-