Представник омбудсмена спростувала інформацію про своє відсторонення

Представник омбудсмена спростувала інформацію про своє відсторонення

Укрінформ
Аксана Філіпішина спростовує, що її відсторонили з посади представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Ця інформація з'явилась у соцмережах, проте вона не відповідає дійсності, сказала Філіпішина Радіо Свобода.

За її словами, у зв'язку зі зміною структури офісу Уповноваженого вона надалі працюватиме представником Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім'ї, а не представником Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності.

"Тобто з 17 травня набула чинності нова структура, і в ній є кілька представників: є представник із прав дитини та сім'ї і представник із прав та свобод. Там зараз вакансія - той представник буде займатись напрямком рівних прав і свобод, а також там будуть права внутрішньо переміщених осіб і тих, хто проживають на непідконтрольних територіях", - сказала Філіпішина.

Вона додала, що не може прокоментувати, чи пов'язана зміна її посадових обов'язків із її критичною позицією щодо петиції "про захист сімейних цінностей".

Читайте також: Денісова просить омбудсмена РФ сприяти терміновому звільненню Клиха

Петиція з'явилась на сайті Адміністрації Президента у лютому 2018 року. У ній автор звернення Віктор Танцюра просить Президента Петра Порошенка, зокрема, розробити та видати указ про загальнодержавну стратегію "захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім'ї в Україні", а також внести на розгляд Верховної Ради законопроект "про заборону пропаганди і популяризації різних видів девіантної статевої поведінки й антисімейних ідей", серед яких згадуються Марші рівності на підтримку прав ЛГБТІ.

У березні Філіпішина звернулась до Адміністрації Президента з закликом зняти петицію з розгляду, адже вона містить посягання на права і свободи людини, а отже порушує 23 статтю Закону України про звернення громадян. Звернення спершу зняли, а потім повернули на сайт.

6 травня петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів для того, щоб її розглянув Президент України Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-