Попри обіцянки Суркова Росія не пускає Червоний Хрест до політв'язнів - Геращенко

Попри обіцянки Суркова Росія не пускає Червоний Хрест до політв'язнів - Геращенко

Укрінформ
Представник України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко наголошує, що має продовжувати добиватися допуску представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до в'язниць на окупованій території Донбасу.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Насправді дуже важливо, щоб ми били точково і тиснули на ту країну, яка утримує в'язнів - це Російська Федерація. Другий момент, про який я вчора говорила з адвокатом Олега Сенцова, з його сестрою, ... - це допуск Міжнародного Комітету Червоного Хреста як до тюрем на окупованих територіях, так і в Російській Федерації. Жодного разу такого допуску не було», - зазначила Геращенко.

Перший віце-спікер підкреслила, що мандат МКЧХ розповсюджується на всю територію України, включаючи Крим і Донбас. «Чому насправді, якщо була домовленість і емісар Путіна Сурков під час зустрічі в Дубаї пообіцяв у розмові з Куртом Волкером, що буде допуск МКЧХ до політв'язнів, чому немає такого допуску?», - зазначила Геращенко.

Читайте також: У Москві пройшла серія пікетів з вимогою звільнити Сенцова

Водночас вона висловила занепокоєння стосовно оголошення політв'язнем в РФ Олегом Сенцовим голодування 14 травня до звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-