Комітет ВР ще не призначив дату розгляду подання на Дунаєва та Пономарьова

Комітет ВР ще не призначив дату розгляду подання на Дунаєва та Пономарьова

Укрінформ
Регламентний комітет ВР ще не призначив дату розгляду подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Дунаєва ("Опоблок") та Олександра Пономарьова ("Воля народу").

Про це Укрінформу сказав заступник голови комітету Володимир Арешонков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра ми будемо знати, чи відбудеться засідання по Дунаєву. Але скоріш за все завтра ми не будемо розглядати, тому що за цією інформацією, яку ми мали, він не встиг вчасно отримати (подання ГПУ - ред.) і у нас письмового пояснення від нього ще немає, а без цього ми не будемо проводити засідання, щоб він потім не оскаржив", - зазначив заступник голови комітету.

Водночас Арешонков зазначив, що комітету також ще необхідно отримати письмове повідомлення про те, що депутати отримали подання ГПУ і визначити, чи варто проводити різні засідання комітету з розгляду подань на депутатів, чи звести розгляд на одне засідання комітету.

Читайте також: Подання ГПУ на Дунаєва передали у профільний комітет Ради

Як повідомлялося, 18 травня Генеральна прокуратура подала до парламенту нове подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган зазначила, що Пономарьов є тим депутатом, який у приміщенні Верховної Ради перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань.

Інше подання було підписано генпрокурором у вівторок, 15 травня, про притягнення до відповідальності Сергія Дунаєва.

Дунаєв згідно з поданням подав завідомо не достовірні відомості у декларації. У діях народного депутата вбачаються підстави для повідомлення про підозру за статтею 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-