Парубій закрив Раду і попередив депутатів про напружений наступний тиждень

Парубій закрив Раду і попередив депутатів про напружений наступний тиждень

Укрінформ
Спікер ВР Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання. Парламент продовжить роботу в пленарному режимі наступного тижня у вівторок, 22 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу підготуватися до напруженого наступного тижня, а зараз ранкове пленарне засідання оголошую закритим", - сказав Парубій.

Він проінформував присутніх у залі депутатів, що орієнтовно парламент зможе вийти на голосування у сесійній залі за президентський законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" у четвер, 24 травня.

Як повідомлялось, раніше Парубій наголошував, що Комітет з питань правової політики має прийняти рішення щодо законопроекту про Антикорупційний суд не пізніше понеділка, 21 травня. 

За його прогнозами, депутати зможуть приступити до розгляду законопроекту у сесійній залі у вівторок-середу. До законопроекту подано близько 2000 поправок і їх розгляд займе, за словами спікера, день-два.

Парубій сподівається на погодження з МВФ та Веніціанською комісією ключових положень законопроекту до понеділка.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у грудні 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" (№ 7440).

Читайте також: Антикорупційний суд: Парубій сподівається на компроміс із МВФ та Венеційською комісією

1 березня Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що президентський законопроект про Антикорупційний суд порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Своєю чергою Порошенко заявив, що відповідний законопроект можна буде вдосконалити до другого читання у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-