Рішення Ради щодо оновлення ЦВК має бути не пізніше липня - Парубій

Рішення Ради щодо оновлення ЦВК має бути не пізніше липня - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що парламент має ухвалити рішення щодо звільнення діючих членів Центральної виборчої комісії та призначення замість них нових членів до 1 липня.

Про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що це рішення має відбутися на цій сесії, і я сказав, що не пізніше ніж 1 липня", - зауважив Парубій.

Водночас він підкреслив, що до сесійної зали це питання можна буде виносити тільки тоді, коли буде знайдено остаточний компроміс між усіма фракціями щодо призначення нового складу.

"Я буду і надалі вести консультації, шукати формули, які могли б нас об'єднати, але має бути повна гарантія, що ми можемо вийти на позитивне голосування", - сказав Голова Верховної Ради.

Парубій зазначив, що без гарантії призначення кожного з кандидатів на посаду членів ЦВК, країна може опинитися "в паралічі", так як до призначення нових членів діючі вже будуть звільнені.

Читайте також: Луценко розказала, хто боїться голосувати за оновлення ЦВК

Як повідомлялося, за результатами консультацій голів парламентських фракцій та Парубія 16 травня деякі фракції  виступили за продовження консультацій щодо процедури призначення нового складу ЦВК.

Зокрема, фракція "Народний фронт" наголошувала на необхідності знайти законний механізм призначення 13 членів ЦВК із 14 кандидатур, які були внесені Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-