Луценко підписав подання на депутата Пономарьова

Луценко підписав подання на депутата Пономарьова

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор  Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича. 

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Пономарьова Олександра Сергійовича", - написала вона.

Сарган нагадала, що Пономарьов є тим народним депутатом, який у приміщенні Верховної Ради перешкоджав роботі журналістів інтернет-видань "Цензор.нет" та "Каменярі-інфо".

"Своїми умисними діями О.Пономарьов вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності", - зазначила вона.

У повідомленні йдеться, що факт вчинення народним депутатом Пономарьовим кримінального правопорушення підтверджується законно зібраними у кримінальному провадженні доказами.

Кримінальне провадження розслідувалося ГУ СБУ в Києві та області, а процесуальне керівництво здійснювала прокуратура міста Києва.

Подання вже зареєстроване в апараті Верховної Ради, наголосила Сарган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-