Захист Януковича провалив допит Шуляка - прокурор

Захист Януковича провалив допит Шуляка - прокурор

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва оголосив перерву у розгляді справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича до 5 червня.

Це рішення озвучив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таким чином, для допиту свідків захисту оголошується перерва на 10:00 5 червня. Подальші дати - це 6, 7, 8 червня, чотири дні підряд також на 10:00 ми чекаємо свідків захисту", - сказав Дев'ятко.

Адвокат Віталій Сердюк, у свою чергу, зазначив, що екс-начальник служби безпеки Януковича Костянтин Кобзар просить, щоб його допитали з Криму у період з 23 липня по 28 липня. Про допит з Криму, за його словами, попросив і колишній співробітник охорони президента Сергій Бернацький - у період з 30 травня по 6 червня.

Читайте також: "Миротворча" операція РФ передбачалася на всій території України - Шуляк

Сердюк додав, що колишній керівник МВС Віталій Захарченко і екс-глава СБУ Олександр Якименко продовжують наполягати на допиті у рамках розгляду цієї справи через міжнародно-правову допомогу.

Натомість головуючий суддя заявив: "Щодо заяви Кобзаря, то Кобзар не може давати вказівки суду, на які дати йому зручно, тим паче що він зазначає, що він може бути допитаний лише в кінці липня. Це порушення усіх можливих розумних строків розгляду справи".

На засіданні у четвер суд допитав екс-командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка за допомогою відеозв'язку з Кримом. Той повідомив, що, на його думку, в період Євромайдану існувала загроза життю Януковича. Також він сказав, що не отримував команд стріляти по протестувальниках у 2014 році, а сам вирішив дати наказ відкривати вогонь "у відповідь".

Шуляк також уточнив, що в березні 2014 року розмовляв з Януковичем у Ростові щодо участі ЗС РФ в "миротворчій місії на території України". На думку екс-командувача внутрішніх військ МВС, ця "миротворча місія" мала застосовуватися на всій території України.

Читайте також: Шуляк про Майдан: Я віддав наказ відкривати вогонь на ураження

Прокурор Руслан Кравченко у коментарі журналістам після засідання висловив думку, що захист екс-президента провалив допит свого свідка, оскільки виступ Шуляка "не спростовував обвинувачення, висунуте Януковичу".

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо екс-президента Віктора Януковича.

За даними Генпрокуратури, його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-