"Миротворча" операція РФ передбачалася на всій території України - Шуляк

Укрінформ
Екс-командувач внутрішніх військ МВС Станіслав Шуляк заявив, що він з Януковичем не мали жодного відношення до захоплення Криму у 2014 році.

Про це він сам зазначив під час допиту у справі держзради Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ні я, ні Янукович не мали жодного стосунку до подій в Криму", - зазначив екс-керівник ВВ.

На запитання прокурора чи було відомо свідку про захоплення Криму силами РФ в березні 2014 року, Шуляк повідомив, що йому про захоплення військових частин в Криму російськими військовослужбовцями було невідомо. І зауважив, що з Януковичем всі розмови стосувались лише обговорення можливості "миротворчої операції із застосуванням збройних сил РФ".

Він заявив, що жодні інші питання, зокрема обговорення ситуації в Криму, Шуляк з Януковичем не обговорював.

Водночас суддя Дев'ятко зауважив, що в тексті звернення Януковича 2014 року містилась інформація від екс-президента про події в Криму.

Зі свого боку Шуляк заявив, що їм було відомо "що відбувалось під Корсунем і в Криму". На думку екс-керівника внутрішніх військ, у Криму у 2014 році існувала загроза "вторгнення незаконних військових формувань" на територію півострова на "потязі дружби". При цьому Шуляк уточнив, що про "потяг дружби" він чув зі ЗМІ.

"Я не маю ніякого відношення до ЗС РФ. Не знаю про їх використання. І в договорі, і в зверненні питання йшло не про Крим, а про всю країну. Миротворча операція передбачалася на території всієї України", - заявив Шуляк.

В зв'язку з проблемами налагодження відеозв'язку суд оголосив про технічну перерву.

Читайте також: Шуляк про Майдан: Я віддав наказ відкривати вогонь на ураження

Як відомо, 17 травня Оболонський районний суд міста Києва допитує екс-очільника внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка у справі про держзраду Віктора Януковича.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Фото: censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-