Клімкін їде у Данію на комітет міністрів Ради Європи

Клімкін їде у Данію на комітет міністрів Ради Європи

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 17-18 травня здійснить візит до Данії, де візьме участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи на рівні міністрів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Клімкін порушить питання триваючої російської агресії проти нашої держави та звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України", - йдеться у повідомленні.

У МЗС поінформували, що ключовою темою цьогорічної дискусії очільників зовнішньополітичних відомств 47 країн-членів РЄ стане проблематика реагування на сучасні виклики демократичній безпеці у Європі, зокрема роль Організації у вирішенні сучасних конфліктів та криз на континенті.

Порушуватимуться також питання забезпечення ефективності системи Європейської конвенції з прав людини у довгостроковій перспективі, проблематики захисту осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних, співпраці РЄ та ЄС, а також стану демократії, прав людини і верховенства права у сучасній Європі.

Читайте також: Клімкін говоритиме про українських заручників на засіданні у Раді Європи

Під час засідання відбудеться передача головування в Комітеті міністрів РЄ від Королівства Данія до Республіки Хорватія на наступний піврічний період.

Програмою візиту Клімкіна до Данії передбачено низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-