Під Радою вимагають ухвалити Виборчий кодекс

Під Радою вимагають ухвалити Виборчий кодекс

Фото
Укрінформ
Близько двохсот людей зібралися під Радою, де має відбутися акція “НІ! Виборам за законом Януковича” та вимагають негайного ухвалення Виборчого кодексу (законопроект №3112-1) в цілому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники зібрання тримають у руках прапори із символікою Народного руху України, Громадянської позиції, Національного корпусу, Європейської партії України та Руху нових сил. На площі Конституції встановлено сцену та кілька наметів Національного корпусу.

Ситуація наразі спокійна. Правопорядок забезпечує близько сотні правоохоронців, які переважно чергують по периметру будівлі парламенту.

Під Радою вимагають ухвалити Виборчий кодекс / Фото: Тарасов Володимир та Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Попередньо анонсувалося, що громадський рух ЧЕСНО разом із Автомайданом, ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина”, партіями “Самопоміч”, “ДемАльянс”, "Народний контроль", "Національний корпус", “Сила людей”, “Громадянська позиція”, “Хвиля”, “Європейська партія України”, Рух “Визволення” анонсували проведення Всеукраїнської акції "Ні! Виборам за законом Януковича», вимога якої – ухвалення в другому читанні та в цілому проекту Виборчого кодексу (№3112-1), що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Читайте також: Сьогодні Рада розгляне обрання суддів КСУ

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-