НФ наполягає на посиленні кримінальної відповідальності за фальсифікацію виборів

НФ наполягає на посиленні кримінальної відповідальності за фальсифікацію виборів

Укрінформ
Парламентська фракція партії "Народний фронт" наполягає на терміновому посиленні кримінальної відповідальності за фальсифікацію виборів.

Про це заявив голова фракції Максим Бурбак на засіданні парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам треба терміново посилити відповідальність за фальсифікацію виборів, продаж і скупку голосів. Останні вибори в ОТГ показали, що перемагають гречкосії та скупники голосів. Фальсифікатори, щоб дістатися до влади навіть у маленькому селі, не гребують жодними засобами: опонентів залякують ще на старті виборчої кампанії та змушують відмовитись від участі у виборах або ж піти до їхньої політичної сили. Переможців, які всупереч цьому виграли без махінацій, намагаються знищити вже постфактум через суди, а то й фізично. Тому надзвичайно важливо якнайшвидше законодавчо закріпити посилення кримінальної відповідальності за махінації під час виборів", - сказав Бурбак. 

Читайте також: Раді забракло голосів для призначення позачергових місцевих виборів

При цьому він нагадав про законопроект, який було розроблено Міністерством внутрішніх справ України спільно з громадянською мережею ОПОРА. Цим законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, які забезпечать невідворотність покарання за злочини проти виборчих прав, і декриміналізують дрібні правопорушення, які не впливають на перебіг виборів. Зокрема, за надання виборцям пропозиції неправомірної вигоди, непрямий підкуп виборців, фальсифікацію виборчої документації пропонується карати позбавленням волі терміном до шести років.

"У парламенті вже лежить урядовий законопроект, розроблений разом із громадськістю за ініціативи міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, де передбачені жорсткі покарання і за підкуп голосів, і за продаж голосів, і за махінації з бюлетенями. Треба врешті започаткувати реальні механізми покарання за виборчі порушення і ввести реальну відповідальність тим, хто скуповує і продає голоси", - додав Бурбак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-