Суд розглядає продовження арешту Савченко

Суд розглядає продовження арешту Савченко

Фото
Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва продовжив розгляд клопотання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Надії Савченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду перебувають представники сторони обвинувачення, сама Савченко і її новий адвокат Юлія Ткач, наданий державою.

Савченко наразі сидить поряд зі своїм захисником. Депутатка, яка півтора місяця тому оголосила голодування, має змарнілий вигляд.

У залі суду багато журналістів і активістів.

Суддя у справі - Павло Слободянюк.

Суд розглядає продовження арешту Савченко/ Фото Юлії Овсяннікової

Як повідомлялося, 11 травня від Савченко пішли її обидва адвокати – Олег Соловей та Дмитро Бугай. За словами Солов’я, причиною цього стала, зокрема, некоректна поведінка і позиція сестри Савченко Віри, яка нібито втручається у робочі відносини адвокатів і підзахисної.

На початку квітня від Савченко пішов адвокат Віктор Чевгуз, зазначивши, що має з підозрюваною різні погляди на ведення захисту.

Сама депутатка на засіданні 14 травня заявила, що розірвала співпрацю з адвокатами, бо не має змоги оплачувати їхні послуги.

Читайте також: Савченко пояснила, чому розірвала угоди з адвокатами

Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави. Савченко оголосила голодування з 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-