Норвегія готова й надалі надавати практичну допомогу Україні - МЗС

Норвегія готова й надалі надавати практичну допомогу Україні - МЗС

Укрінформ
Норвегія залишається відданим партнером України на шляху її європейських та євроатлантичних прагнень.

Про це заявив державний секретар Міністерства закордонних справ Норвегії Аудун Халворсен під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України Сергієм Кислицею 14 травня, повідомляє прес-служба МЗС.

"Норвегія залишається відданим партнером України на шляху її європейських та євроатлантичних прагнень. Підтримка України має залишатись серед першочергових питань порядку денного міжнародної спільноти", - сказав Халворсен.

Учасники зустрічі відзначили позитивні тенденції у сфері двосторонньої торгівлі та поступове зростання обсягів норвезьких інвестицій в українську економіку за підсумками 2017 року і констатували високу активність двостороннього партнерства, зокрема у сфері політичного діалогу.

Кислиця окремо подякував норвезькій стороні за надану фінансову підтримку у розмірі 4,6 млн євро в рамках "Плану дій РЄ для України на 2018-2021 рр.". У свою чергу Халворсен висловив готовність і надалі надавати практичну допомогу з метою імплементації системних реформ в Україні.

Читайте також: Данилюк назвав обов’язкову умову для виділення Євросоюзом фіндопомоги Україні

Норвезьку сторону було поінформовано про зусилля керівництва України з метою імплементації Мінських домовленостей та перспектив започаткування миротворчої операції ООН на сході нашої держави.

Крім того, сторони обговорили співпрацю у рамках НАТО, у тому числі у контексті підготовки до наступного Саміту Альянсу в липні у Брюсселі.

Відбувся також обмін думками з актуальних міжнародних питань.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-