Адвокат захотіла віч-на-віч зустрітися з Савченко - суд перенесли

Адвокат захотіла віч-на-віч зустрітися з Савченко - суд перенесли

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва продовжить розгляд клопотання про продовження арешту народного депутата Надії Савченко 15 травня о 10:00.

Відповідне рішення оголосив суддя Павло Слободянюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, після того, як Савченко попросила надати їй безкоштовного адвоката, один із прокурорів зазначив, що слідчий у цій справі направив постанову до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві щодо призначення Савченко безоплатного адвоката. Прокурор поінформував, що ця постанова отримана Центром о 12:30 і що там зазначили, що адвокат має прибути на судове засідання впродовж двох годин. 

Суддя оголосив технічну перерву, після якої адвокат з Регіонального центру Юлія Ткач прибула до суду. Водночас Ткач одразу заявила, що не мала можливості ознайомитися з матеріалами клопотання і поспілкуватися з Савченко, і попросила оголосити перерву для цього.

“В зв'язку з тим, що я буквально щойно вступила в справу, в мене не було навіть можливості провести конфіденційне побачення наодинці зі своєю підзахисною. Як ви могли бачити, на очах суду мені передали матеріали справи, документи, з якими я також не мала фізичної можливості ознайомитися. Тому я прошу надати мені час для конфіденційного побачення і ознайомлення з матеріалами клопотання”, - уточнила адвокат.

Читайте також: Савченко пояснила, чому розірвала угоди з адвокатами

У зв'язку з цим Суд оголосив перерву до 10:00 15 травня.

“Суд ухвалив, з урахуванням тих обставин, що захисник Ткач вступив у справу фактично нещодавно, очевидно, що часу для повноцінного ознайомлення з матеріалами, зокрема з клопотанням, не було. Суд вважає за необхідне для забезпечення повноцінного права на захист підозрюваної Савченко відкласти розгляд клопотання на завтра на 10 ранку”, - зазначив Слободянюк.

Як повідомлялося, 11 травня від Савченко пішли її обидва адвокати – Олег Соловей та Дмитро Бугай. За словами Солов’я, причиною цього стала, зокрема, некоректна поведінка і позиція сестри Савченко – Віри, яка нібито втручається у робочі відносини захисників і підзахисної. На початку квітня від Савченко пішов адвокат Віктор Чевгуз, зазначивши, що має з підозрюваною різні погляди на ведення захисту.

Сама Савченко на засіданні 14 травня заявила, що розірвала співпрацю з адвокатами, бо не має змоги платити за їхні послуги.

Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Верховна Рада 22 березня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-