Головний військовий прокурор розповів, як намацав гранату в сумочці Савченко

Головний військовий прокурор розповів, як намацав гранату в сумочці Савченко

Відео
Укрінформ
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, як біля Верховної Ради намацав у сумочці в народного депутата Надії Савченко, як мінімум, одну гранату. Причому після цього нардеп заходила з нею в сесійну залу.

Як повідомив Матіос в ефірі Радіо НВ, це сталося, коли він приніс в Раду подання щодо Савченко для їх реєстрації, документи на той момент ще не розголошувалися.

"Я виходжу з Верховної Ради і зустрічаю лицем до лиця пані Надію Савченко. Дивлюся, у неї перехилене плече, вона тримає сумку на плечі. Я кажу:" Надю, ви що, каміння носите в сумці?". І без задньої думки беру знизу сумку, вона така жіноча велика... і я намацую рукою гранату. Я знаю, що таке граната. Я кажу: "Віддай сумку, Надю". вона: "Ні". я кажу: "Ну, у тебе там заборонені речі"", - розповів прокурор про інцидент.

За його словами, у відповідь Савченко засунула руку в кишеню пальто, де зберігала пістолет.

"Я не міг її зупинити, я не міг забирати сумку. Але це було не дуже приємно бачити її руку в кишені пальто, в якому у неї зберігався пістолет", - зазначив Матіос. Після цього він звернувся по допомогою до нардепа Андрія Левуса.

"Я говорю: "Андрію, ви з нею воювали, ви пройшли війну, робіть щось, тому що ця людина зайшла у приміщення Верховної Ради зі зброєю"", - згадує головний військовий прокурор.

"І народні депутати, які підійшли до неї і виводили із зали, змогли її вивести за межі Верховної Ради, і вона сіла в машину і там залишила це все. Вони їх не змогли забрати у неї, ці гранати. Я не можу сказати, скільки там було гранат, але мінімум три", - сказав Матіос.

Він додав, що серед нардепів, які переконували Савченко покинути в той момент Раду були Андрій Тетерук та Андрій Левус.

"Ті народні депутати, які підійшли, колишній її командир, Тетерук, Левус і інші народні депутати, вони змогли її переконати покинути залу під куполом. Повірте, що убійна сила осколкових гранат або будь-яких інших у закритому приміщенні, вона надзвичайно великої шкоди могла завдати".

Читайте також: На полігоні змоделювали "теракт Савченко і Рубана" – військовий прокурор

Нагадаємо, 15 березня народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук та журналіст Сергій Іванов вже заявляли, що Савченко прийшла в Раду з гранатою, після чого її вивели із сесійної зали.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Відразу після цього її у приміщенні Верховної Ради затримали співробітники Служби безпеки України і оголосили підозру. 23 березня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 20 травня.

Надії Савченко інкримінують змову з ватажками бойовиків "ДНР/ЛНР" і з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.

За версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад з використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли бути керівники держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-