На полігоні змоделювали

На полігоні змоделювали "теракт Савченко і Рубана" – військовий прокурор

Укрінформ
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що було проведене експертне відтворення на полігоні теракту у Верховній Раді, який планували здійснити нардеп Надія Савченко та Володимир Рубан.

Про це він заявив в ефірі Радіо НВ.

"Вчора (10 травня – ред.) ми провели експертне відтворення подій. І я хочу сказати, що міномети, які були привезені підозрюваним Рубаном та підозрюваною Савченко, ті міни, які були попередньо привезені окремо від мінометів, вчора були випробувані на полігоні в тій траєкторії як це планувалося. Тобто, обстріл Верховної Ради з території Труханового острова. Так ось, це діючі міномети, вони придатні для стрільби і для нанесення уражень", - заявив він.

Матіос додав, що у нього склалася думка, що всі дані, які озвучив генпрокурор Юрій Луценко у Верховній Раді, коли оприлюднив подання на затримання та притягнення Савченко до відповідальності "дійсно мали і мають місце".

Нагадаємо, 15 березня 2018 року, генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про теракт, який народний депутат Надія Савченко готувала в будівлі Верховної Ради.

"Надія Савченко особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки, як провести терористичний акт тут, у Верховній Раді, знищивши бойовими гранатами дві ложі, урядову і посадову", - розповів генпрокурор.

Крім того, Луценко заявив, що під час атаки Савченко планувала використовувати міномет.

"Мінометами обрушити купол Верховної Ради, і автоматами добивати тих, хто виживе", - додав він.

Читайте також: Військових РФ, які видали Савченко зброю для теракту, встановили поіменно - Луценко

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Відразу після цього її у приміщенні Верховної Ради затримали співробітники Служби безпеки України і оголосили підозру. 23 березня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 20 травня.

Надії Савченко інкримінують змову з ватажками бойовиків "ДНР/ЛНР" і з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.

За версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад з використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли бути Президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-