Дещиця - про відносини України та Польщі: Історія впливає на великий бізнес

Дещиця - про відносини України та Польщі: Історія впливає на великий бізнес

Укрінформ
Історичні проблеми в українсько-польських відносинах сповільнили динаміку як політичних, так і бізнес-контактів між обома країнами.

Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця під час VIII міжнародного форуму “Дні українського бізнесу в Польщі”, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

“Ситуація могла б бути і кращою, але не приховую того, що існує певне сповільнення динаміки політичних контактів. Ми стали до певної міри заручниками історичного минулого. І хоча воно не мало б перекладатися на інтенсивність контактів між політиками і бізнесом, але, тим не менш, якимось чином воно відбивається на відносинах”, - сказав Дещиця.

За його словами, великий бізнес, особливо з державним капіталом, певним чином стримує себе у налагодженні нових контактів або розвитку інвестицій чи виробництва, яке вже існує.

“Це пов’язано з бориканням щодо вироблення якоїсь історичної позиції з обох сторін. Це також є причиною того, що, скажімо, упродовж двох років ми не мали візитів польського прем'єр-міністра в Україну”, - констатував український дипломат. 

Дещиця зазначив, що, можливо, на цифрах економічної співпраці це не сильно відбивається, але все ж у свідомості це залишається, сповільнюючи динаміку та інтенсивність, яку хотілося б бачити у торговельно-економічному співробітництві між обома країнами.

На його переконання, товарообмін між Україною і Польщею на рівні 6,5 млрд дол. є непоганою цифрою, але є можливості для збільшення цього показника.

Новими тенденціями в українсько-польських економічних відносинах він назвав вихід українського бізнесу на польський ринок.

Читайте також: Дещиця обговорив з главою МВС Польщі захист прав українців

“Це велика кількість українських мігрантів, які працюють, заробляють гроші і в них виникає бажання розвивати свій бізнес в Польщі. Можливо, набравшись досвіду, інвестувати далі в Україну”, - наголосив дипломат.

Дещиця зауважив, що поки великий бізнес чекає на “політичну відмашку” і вироблення істориками обох країн спільної позиції, малий і середній бізнес повинен інтенсифікувати співпрацю між обома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-