Спроба домовитися з Кремлем за рахунок України погіршить ситуацію – експерт

Спроба домовитися з Кремлем за рахунок України погіршить ситуацію – експерт

Укрінформ
Якщо Захід не втримає позиції щодо України, це стане великою катастрофою не тільки для України, а й для Заходу в цілому. 

Про це в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу заявив професор Центру європейських студій Австралійського національного університету Джон Бесемерес.

"Україна є головним викликом Заходу в протистоянні з Москвою. І будь-яка спроба домовитися з Москвою за рахунок України призведе до погіршення", - прокоментував австралійський експерт можливість Заходу послабити санкційну політику проти РФ .

За його словами, підтримка України Заходом хоч і розширюється, але все ще є недостатньою. І відповіді Заходу на такі питання, як "Північний потік 2" та неправомірна реакція Росії на нещодавнє рішення Стокгольмського арбітражу щодо "Газпрому", все ще дуже слабкі, констатував експерт.

"Незважаючи на абсолютно невиправдану висилку іноземних дипломатів з боку Росії, жодні подальші заходи не були вжиті жодними країнами Заходу. Насправді Москва фактично вигнала майже вдвічі більшу кількість дипломатів Великої Британії, аніж було вислано росіян із Лондона. Це при тому, що всі ми знаємо, що частка представників колишнього КДБ та ГРУ серед видворених росіян є близькою до 100%, і нічого подібного до цього часу не робилося у відповідь на дії Росії", - підкреслює аналітик.

Читайте також: Справа Скрипаля зробила політику Австралії щодо РФ більш жорсткою - експерт

Водночас Бесемерес відзначає, що Україні вдалося переламати ситуацію на свою користь.

"На мене справило враження, як протягом останнього року чи двох Захід реагував на події в Україні. Мінські угоди не були добре підготовленими, проте Київ та його західні союзники змогли інтерпретувати їх таким чином, щоб зробити для Москви захоплення нових територій складнішим", - сказав професор.

При цьому він закликає Європу відмовитися від популізму і виключити будь-які елементи загравання з Кремлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-