Українські бійці не дали Росії здійснити переможний бліцкриг - Турчинов

Українські бійці не дали Росії здійснити переможний бліцкриг - Турчинов

Укрінформ
Українські воїни не дозволили Росії, яка вчинила агресію проти України, здійснити переможний бліцкриг.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у своєму зверненні з нагоди Дня пам’яті та примирення, інформує прес-служба РНБО.

"Друга світова війна продемонструвала всім, наскільки хиткою може бути рівновага між миром і війною, наскільки знеціненим може бути людське життя... Сьогодні ворог знову прийшов на нашу землю. Росія, знехтувавши міжнародним правом, порушивши післявоєнну систему безпеки в Європі та кордони, які склалися в Європі за підсумками Другої світової війни, розпочала агресію проти нашої країни. Але переможного бліцкригу не вийшло. Йому стали на заваді українські бійці, патріоти, які щодня гідно і жертовно йдуть на захист своєї Батьківщини, надійно тримаючи оборону", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Путін хоче відвоювати Україну та повернути СРСР – Порошенко

Турчинов нагадав, що у Другу світову війну було втягнуто 67 держав і 80% населення земної кулі. Внаслідок найкривавішої війни, яка тривала шість років, загинуло близько 60 млн людей, що стало найбільшою трагедією за всю історію людства.

"Уроків історії не можна забувати. Та війна нас навчила, що умиротворити агресора не вдасться ніколи. Поведінка та мотивація агресорів у всі часи однакова, і намагатися вмовити їх дотримуватися стандартів міжнародної поведінки та поважати інтереси інших країн - справа не лише невдячна, але й безперспективна та небезпечна", - наголосив Турчинов.

"Ми пам'ятаємо, тому до кінця боротимемось за нашу волю, свободу і нашу Україну! Вічна пам'ять героям, які віддали своє життя, захищаючи свою країну!Слава Україні! Героям слава!" - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-