Порошенко підписав закон про приєднання громад до міст обласного значення

Порошенко підписав закон про приєднання громад до міст обласного значення

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення", - ідеться у повідомленні.

Закон визнає такими, що є спроможними об’єднаними територіальними громадами для випадків добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади, територіальні громади міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення, а також визначає порядок добровільного приєднання до них територіальних громад сіл та селищ.

Документом, зокрема, закладаються основи вирішення низки питань, пов’язаних із розбудовою інфраструктури великих міст та можливості скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів, які здійснюються за рахунок видаткової частини міського бюджету значної частини населення відповідних сіл та селищ, які працюють у місті і сплачують до його бюджету податки.

Читайте також: Набув чинності закон про реабілітацію жертв комуністичного режиму

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 квітня ухвалила закон про внесення змін до закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення. За відповідне рішення проголосували 268 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-