У Таллінні пройшло чергове щотижневе пікетування посольства РФ

У Таллінні пройшло чергове щотижневе пікетування посольства РФ

Фото
Укрінформ
Естонські активісти та активісти української діаспори в четвер провели черговий пікет на підтримку України та українських політв’язнів в РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щотижневе пікетування російського посольства в Таллінні проходить з жовтня 2014 року. Зазвичай по середах. Але цього разу домовилися на четвер. Пікетуємо саме в робочий час, щоб робітники посольства напевно бачили та чули нас», - розказав один з пікетувальників Антс Ерм.

Пікети проходять з 16:00 до 17:00, в них зазвичай беруть участь близько 10 чоловік. На пікеті лунають гасла «Стоп Путін!», «Putin lies, people die». «Свободу політв’язням», «Крим - це Україна», «Рашизм не пройде», «Сов’єт – нєт! Свобода – да!». Майорять прапори: українські, естонські, прапор кримських татар.

Читайте також: Діаспора Естонії влаштовує свято українського рушника

Склад учасників пікетів періодично дещо змінюється, останнім часом - додалася молодь. Але є згуртоване ядро, що вже три роки бере участь у пікетах щотижня. Місяць тому, 5 квітня, Міністр юстиції Естонії Урмас Рейнсалу відзначив грамотами кількох найбільш стабільних учасників пікетування посольства РФ – представників української діаспори Лідію Лаане, Михайла Книша, естонських активістів Антса Ерма, Лаурі Леенсоо, Тааві Ребанне, Айвара Ківісіва, Марі-Анн Келам та першого організатора щотижневих пікетів Тармо Круусімяє. «Пікетування, подібні до цього, дають українцям та всьому світові реальне повідомлення, що Україна не самотня у своїй боротьбі», - сказав міністр Рейнсалу. 

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-